Over mij

Even voorstellen

Mijn naam is Natasja Klaassen (1982), getrouwd, moeder van vier kinderen en al ruim 20 jaar werkzaam in de zorg en hulpverlening. In 2006 ben ik afgestudeerd als orthopedagoog en een tiental jaren werkzaam geweest in de specialistische zorg voor zowel volwassenen als kinderen met Niet-Aangeboren-Hersenletsel. Tijdens mijn opleiding tot GZ-psycholoog maakte ik de overstap naar de zorg voor kinderen en jongeren met ontwikkelingsproblemen en richtte ik me op psychologische behandeling voor kinderen, jongeren en volwassenen met een verscheidenheid aan problematiek en beperkingen.

Door een gecompliceerde vierde bevalling realiseerde ik me dat ik mij graag wil richten op behandeling van vrouwen in de meestal ongelofelijk mooie maar ook zo ontzettend kwetsbare levensfase van zwangerschap en moederschap. 

In 2022 ben ik in het Gezondheidscentrum Lentemorgen Zevenaar gestart met mijn eigen psychologie praktijk met het accent op vrouwenzorg.

Natasja Klaassen

GZ-psycholoog (BIG), EMDR therapeut (VEN) en praktijkhouder

Waarom vrouwenzorg

Door persoonlijke ervaringen (een medisch traject tot zwanger worden, verlies van zwangerschappen, zwanger zijn, gecompliceerde bevallingen, fysieke klachten na mijn bevalling en moederschap) voelde ik steeds meer de behoefte mij te richten op vrouwenzorg en voelde ik me meer dan ooit verbonden met deze specifieke doelgroep. 

Toen ik werd gevraagd een samenwerking aan te gaan met Verloskundigenpraktijk Zevenaar en Vrouwenzorgcentrum Zevenaar om de zorg voor vrouwen in deze regio nog beter neer te zetten en vorm te geven was ik direct enthousiast. Mijn missie is de emotionele gezondheid van vrouwen te ondersteunen en vrouwen verder te helpen wanneer de balans in het leven, om wat voor reden dan ook, verstoord is geraakt.

Mijn professionele kennis en ervaring combineer ik met liefde en zorg voor anderen, met liefde en enthousiasme voor het vak en mijn persoonlijke ervaringen en interesses. Mijn ervaring als orthopedagoog/GZ-psycholoog in de zorg voor kinderen en jongeren ervaar ik als een aanvulling op de behandeling aan moeders (en vaders) in de fase van het ouderschap. 

Ik hoop je te mogen ontmoeten. 

Opleidingen en registraties

In de afgelopen jaren heb ik de volgende opleidingen gedaan en registraties behaald:

  • Opleiding pedagogische wetenschappen (Universiteit Utrecht)
  • Post-doctorale opleiding tot gezondheidszorg (GZ)- psycholoog (Radboud Centrum Sociale Wetenschappen) – cum laude afgestudeerd
  • Basisopleiding en vervolgopleiding EMDR (VEN: Vereniging EMDR Nederland), in afronding van traject tot EMDR Europe Practitioner
  • Basisopleiding cognitieve gedragstherapie (VGCT)

Ik ben aangesloten bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP).

Daarnaast heb ik mij de afgelopen jaren verdiept in thema’s als rouw en verlies, ongewenste kinderloosheid en fertiliteit, seksueel misbruik en ervaringen van seksueel grensoverschrijdend gedrag, traumabehandeling bij (jonge) kinderen en jeugdigen en traumabehandeling bij volwassenen en specifiek mensen met een (ernstig, meervoudige) beperking. 

De afgelopen tijd ben ik mij steeds meer gaan richten op thema’s in de verloskunde en gynaecologie, traumabehandeling bij misbruik, chronische pijnklachten en aanhoudende lichamelijke klachten. Ik ben lid van de Special Interest Group EMDR Zwangerschap en geboorte bij de VEN. 

Ik hecht veel waarde aan bij,- en nascholing om mijn behandelaanbod te verbreden en kwaliteit te behouden en versterken. De komende tijd zal ik mij richten op het volgen van opleidingen in Schematherapie en Acceptance en Commitment Therapie (ACT). Zowel voor de BIG-registratie als het lidmaatschap van de bovengenoemde beroepsverenigingen is het noodzakelijk te blijven ontwikkelen om kwalitatief de beste zorg te kunnen blijven bieden.
 
 
Natasja Klaassen AGB-code: 94110016
ACCENT Psychologiepraktijk AGB-code: 94066761
BIG-registratienummer: 09926565225
KVK-nummer: 85401463

Accent

Gericht op vrouwspecifieke psychologische zorg

Psychologie praktijk Accent

© 2024 | Psychologie Praktijk Accent | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Sitemap